KESTENIJADA – samo sat vremena od Zagreba

 

 Tko ne voli kestene? Pa ako i postoji netko, sigurni smo da bar volite prirodu, druženje i odmor.  Naša kuća za odmor se nalazi u predivnom kraju, koja je okružena prirodom i predivnim mjestima u blizini. A ove godine imamo u blizini i dvije KESTENIJADE! Jedna kestenijada koja se već duže vremena tradicionalno odražava  u  listopada u Hrvatskoj Kostajnici i priziva sve više turista i zaljubljenike u kestene i prirodu. I druga kestenijada, možda malo manje poznatija, ali zaista nama srcu draga, ona Petrinjska, gdje se ide do vrha Hrastovače gore i Planinarskog doma Matija Filjak gdje će se peći kesteni, i biti odličan zabavni program. 

Pa krenimo redom:

07.10.-09.10.2022. KESTENIJADA – HRVATSKA KOSTAJNICA

Hrvatska Kostajnica, koja je i ime dobila po ovom plodu (Kesten – kostanj – Kostajnica) bogata je kestenovim šumama i tradicija pečenja kestena je zaista duga, iako se prva službena Kestenijada održala 1997.sve do danas, a tako i ove godine imamo datum službene Kestenijade.
Ako ste mislili što ću raditi na Kestenijadi, zaista se organizatori trude napraviti što više sadržaja, kulturnih, zabavnih, gastro. Tako taj vikend možete doživjeti i vidjeti  vitezove, hrabre ratnike, kovače i ostale pripadnike starijih vremena koji prikazuju kako se živjelo nekada. Pogledati nastupe Kulturno umjetničkih društva, razne kulturne nastupe, kao i glazbene zabavne nastupe u kasnijim satima, a ove godine poseban gost je Jelena Rozga, uz koju neće faliti zabave i dobrog raspoloženja. Cijelog vikenda lokalni OPG-ovci nude svoje domaće proizvode ili rukotvorine koje možete kupiti kao uspomenu, i na taj način podržati naše male proizvođače. Svakako smo sigurni da Vam neće biti dosadno, a naravno, uvijek možete samo otići u sakupljanje kestena i ispeći si najslasnije kestene ove godine. 

15.10.-16.10.2022. – PLANINARSKA KESTENIJADA – HRASTOVAČKA GORA Planinarski dom Matija Filjak

 

Na samo desetak kilometara od naše kuće za odmor održava se još jedna kestenijada, ona na vrhu Hrastovačke gore.Vjerujemo kako zaljubljenici u planinarenje i prirodu će zaista biti oduševljeni ovim događajem. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Petrinje organizira se PLANINARSKA KESTENIJADA. Do najvišeg vrha kreće se organizirano po planinarskim stazama sve do Planinarskog doma Matija Filjak na vrhu Hrastovačke gore. Dan će biti ispunjen mirisima pečenih kestena, raznim natjecanjima, zabavom i glazbenim programom. 

Uz ovako zanimljive jesenske programe, sigurni smo da već zovete ekipu i planirate svoje jesenske vikende. U našoj drvenoj kući za odmor pripremili smo sve što Vam je potrebno kako bi kesteni bili savršeno pečeni, te kako bi vikend kestenijade bio savršen. A svakako Vam preporučujemo da si a taj vikend uzmete predah, povedete svoju obitelj i/ili najdraže prijatelje i provedete savršen odmor ove jeseni. Moramo napomenuti da se Hrvatska Kostajnica i Kestenijada nalazi dvadesetak kilometara od naše drvene kuće za odmor. No, vjerujte nam, uživat ćete u predivnoj vožnji jer je priroda i okolica na tom putu prekrasna, osobito u jesensko vrijeme kad je obilje jesenskih boja. U našoj drvenoj kući za odmor Babylonica može se smjestiti maximalno do 10 osoba, a uživat ćete osim uz ugodnu i toplu drvenu kuću, u toplom jacuzziju, a možda i bazenu ako Vam to vrijeme dopusti, obzirom da se naš bazen dogrijava u proljeće i jesen. A ako ste mislili da Vam to nije dovoljno akcija i zanimacija, odigrajte si partiju tenisa na našem teniskom terenu. Za one manje avanturistične, dovoljna će biti vatrica iz kamina, društvene igre i najbolje društvo. 

Isplanirajte Vaš odmor na vrijeme i vidimo se na Kestenijadi! 

 

kestenijada
Kestenijada
kestenijada